Over Workingflow

IMG_2725b2 aangepastMijn naam is Saskia Gorissen, oprichter van Workingflow. Al ruim 20 jaar werk ik als gezondheidskundig organisatieadviseur (RAH). In 2003 heb ik samen met mijn partner Mark Gorissen RAH Consultancy opgestart en hierin tot en met 2017 samen gewerkt. Ik kom bij verschillende bedrijven, van afvalverwerker tot ferrymaatschappij tot huisartsenpost. Wat mij opgevallen is in mijn carrière is dat veel potentieel in organisaties niet optimaal benut wordt. De aspecten die niet zichtbaar zijn, maar wel invloed hebben op de bedrijfsvoering en het menselijk kapitaal. Dat is jammer, een andere kijk en eenvoudige aanpassingen zijn slechts nodig om hier verandering in te brengen. Dit is de reden dat ik Workingflow heb opgericht.

Wie ben ik? Een vrolijk, positief en energiek mens met een praktische, doelgerichte en heldere werkwijze. Geen wollige en ellenlange verhalen. Met mijn aanpak kan je direct aan de slag. Door mijn intuïtieve en analytische vermogen kan ik snel de vinger op de zere plek leggen en dit vertalen naar concrete oplossingen. Ik maak gemakkelijk verbinding met mensen. En weet op een respectvolle en toch duidelijke wijze inzicht te bieden in welke verandering nodig is. Ik ben een kei in om-denken. In het kader van de Arbowet ben ik een gecertificeerde Arbeidshygiënist. Dit betekent dat ik aantoonbaar gekwalificeerd ben om organisaties te adviseren op het gebied van arbeid en gezondheid.

Een compliment van een van mijn klanten waar ik blij van word is dat sinds ik bij hun over de vloer kom, de werksituatie daadwerkelijk en zichtbaar is verbeterd. Dat medewerkers het gevoel hebben dat er naar hen geluisterd wordt, wat de motivatie versterkt. Ze zien me telkens graag komen, want dan weten ze dat er weer iets in beweging wordt gebracht: De Workingflow 🙂

De basis van mijn kennis en expertise is gelegd aan de Universiteit Wageningen. Ik heb me vervolgens continu verrijkt met kennis op het gebied van arbeid en gezondheid en ook op duurzame inzetbaarheid. Ik heb me verdiept in verschillende methodes om organisatie inzicht te geven in hun menselijke kapitaal en de onderstroom in een bedrijf waardoor uiteindelijk het gedrag van medewerkers en de cultuur van het bedrijf wordt bepaald. De rugzak vol met kennis en combinatie met mijn jarenlange ervaring waarin ik heel veel mensen in allerlei werksituaties heb gesproken, zorgt dat ik weet welke aanpak het beste werkt.

Ook heb ik mijn eigen weg gevonden om zelf gelukkig en gezond aan het werk te blijven. In 2003 kreeg ik een acute hernia waardoor ik niet meer kon lopen. Een operatie volgende en een revalidatietraject. Dat was een mooi moment voor mij om de balans op te maken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn leven en werk anders moest inrichten. En dat heb ik gedaan. Ik besloot meer vanuit mijn hart te werken en leven en niet meer alleen vanuit mijn hoofd. Er ging een wereld voor me open. Nu luister ik naar mijn intuïtie en maak ik bewuste keuzes. Kundalini Yoga heeft bij mij die verandering teweeg gebracht. Sinds ik deze yogavorm beoefen, sta ik veel meer in contact met mezelf, voel ik beter wat ik nodig heb en kan ik mijn beste zelf zijn!! Nauwelijks last meer van stress. Geen lichamelijke klachten. Deze verandering heeft me zo enorm geholpen. Ik wil dat graag delen met iedereen. Ik wil je laten voelen hoeveel vrijheid het geeft om bewust in het leven te staan en zelf verantwoording te nemen voor de keuzes die je maakt. Mensen staan verbaasd van hun een eigen resultaat. Dat is mooi om te zien. Ik heb de ervaring dat als je de tijd neemt om even stil te staan, je je bewust wordt van jezelf. Je voelt beter wat nodig is, krijgt weer de juiste focus. Mijn ervaring is dat je daardoor de beste versie wordt van je jezelf. Dat is het enige wat nodig is voor jouw organisatie.