Duurzaam inzetbaar

Duurzame inzetbaarheid een lastig thema? Wij geven je inzicht en handvatten om duurzame inzetbaarheid in de praktijk te brengen. Dit doen we in de vorm van organisatieadvies (beleidsmatig) én door middel van coaching en training op de werkvloer.

Als ik in een organisatie kom, zie ik het potentieel op de werkvloer. Potentieel dat vaak niet wordt benut en nodig is om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Met de inzet van individuele sessies of met het hele team, net wat nodig is gaan we dat onbenutte potentieel (opnieuw) aanboren. Er is ook ruimte voor rust en ontspanning, bewustwording en focus. Juist omdat je dan de kern ervaart voor de manier waarop je jezelf verbindt met anderen in jouw organisatie.

Leidinggevende

Individueel aan de slag op een persoonlijke manier. In deze sessie laten we zien waar de innerlijke kracht zit van jou als persoon en wat jouw kwaliteiten zijn. Hoe jij leiderschap toont dat bij jou past. Je leert hoe jij de dialoog kan houden met jouw medewerkers over hun inzet. Je ervaart hoe je de flow in de organisatie weer kunt laten stromen. De verbinding aangaan met je jezelf en de organisatie staat centraal.  Coaching is gericht op:

  • Het nemen van eigen verantwoordelijkheid
  • Focus om keuzes te maken
  • Goed in je vel zitten
  • Werkplezier behouden

 

Ga samen met mij aan de slag zodat je voelt dat de organisatie weer in de flow zit. Mijn kracht zit in het inzetten van een aanpak die bewezen effectief is. Het resultaat is dat jouw medewerkers de beste versie van hunzelf zijn, zelfsturend in hun duurzame inzetbaarheid in een florerende organisatie.

Team

Teamcoaching bestaat uit interventies en reflectie. Met het team kijken naar de zere plekken en daar samen wat aan doen. Regelmatig evalueren we of dit het gewenste resultaat oplevert. Doen, reflecteren, kiezen….en weer doen. Het team laat het oude ongewenste (organisatie) gedrag achter zich en leert wat nodig is om het anders te doen.

  • Coaching tijdens teamvergaderingen.Workingflow_businessdag 12nov15
  • Groepsgesprekken met als thema, bijvoorbeeld “Bepaal je doel” en “Heb het lef”
  • Training gericht op de bijdrage van de medewerker aan het team
  • Inzet koerskaart

 

Onlangs hebben wij met ons bedrijf Your Business Online een workshop gevolgd bij Saskia. Tijdens deze workshop zijn we erachter gekomen dat ons werkoverleg vele malen effectiever kan en hierin hebben we tijdens de workshop de eerste belangrijke slagen kunnen maken. Bedankt voor de leuke workshop!
Jordy Buijs, Your Business Online

Balans werk-privé

Werk en privé zijn met elkaar verbonden. Hoe het in het persoonlijke leven van je medewerker gaat, is van invloed op zijn of haar werk. Loopt het op het werk niet goed, dan neemt je medewerker dat onbewust toch mee naar huis. En andersom. Pas als er een goede balans is tussen werk en privé kan de energie blijven stromen. Het leven bestaat uit keuzes hoe je omgaat met bepaalde situaties. Door verstand en hart te laten samenwerken, kunnen bewuste keuzes gemaakt worden. Zo krijgt je medewerker de leiding over zijn of haar leven en dat geeft kracht. Innerlijke kracht zodat hij of zij sterk in zijn of haar schoenen staat. Veerkracht zodat je medewerker mee kan buigen met het leven zonder te breken. De flexibiliteit om zich aan nieuwe situaties aan te passen en er zelfs door te groeien. Kracht is energie!! Saskia leert jouw medewerkers de balans tussen werk en privé te houden. Zie ook de pagina werk-prive.

Ik ben het nieuwe jaar goed gestart met een dialoog over mijn performance met behulp van een Balans check. Saskia is met mij in gesprek gegaan over die zaken die mij energie geven en waar ik energie op verlies. De energiemeting gaf mij een goed inzicht en heeft mij tevens richting gegeven hoe ik nog effectiever kan omgaan met ‘de energievreters’. De meting is een mooie tool om dit inzicht te krijgen. Echt een aanrader!
Edwin Kuiper, Axoft