Ben jij een hamer of een zaag?

Net zoals een timmerman timmert met een hamer en zaagt met een zaag, zo moet jij doen waar jij voor ontworpen bent. Een timmerman zaagt immers ook niet met een hamer.
Doe jij eigenlijk waarvoor je ontworpen bent? ..Geen idee? Het lastige hierin is dat niet iedereen weet hoe zijn ontwerp eruit ziet, weet waar hij goed in is en welke bestemming hij heeft. Wanneer je een antwoord hebt op deze vragen, zal het leven makkelijker en leuker zijn. Immers als je moet timmeren met een zaag gaat de spijker er lastig in. Wanneer je een hamer gebruikt gaat het makkelijker, kost het minder energie en heb je er nog lol in ook. Zo is het ook met je leven en jouw werk: doen waarvoor je bedoeld bent. Jouw potentieel ten volste benutten. Niet ontwikkelen waar je niet goed in bent of wat je niet leuk vindt of waar je weinig plezier aan beleeft. Nee! Doen waar je goed in bent, waar je lol in hebt en waarbij je het gevoel hebt dat je van toegevoegde waarde bent. Dat je kan bijdragen met jouw unieke inzet aan een groter geheel ( zoals het huis dat de timmerman bouwt). Dan is het alsof het werkt klopt en relatief weinig moeite kost.

Om maar in de metafoor te blijven, medewerkers zijn allemaal gereedschappen. Misschien ben jij creatiever dan de gewone handzaag en ben je daardoor eerder een figuurzaag. Of ben je sneller en efficiënter, zoals een cirkelzaag. Onbenut potentieel blijft helaas nog te vaak liggen, omdat medewerkers niet de kans krijgen om meer te laten zien dan de handzaag. Op de werkvloer zie ik dat medewerkers hun zwakke punten moeten ontwikkelen of hetgeen waar ze nog niet goed in zijn. Competenties die niet passen bij het ontwerp. Ik ben van mening dat dit niet altijd het juiste ontwikkeltraject is. Een hamer kun je niet aanpassen zodat het uiteindelijk een zaag wordt. Hooguit een beetje het handvat vervormen. Zo is dat ook bij mensen.
Ook zie ik maar al te vaak in bedrijven dat medewerkers die goed zijn in hun vak, na een aantal dienstjaren promoveren naar teamleider of zelfs afdelingshoofd. De vraag is of deze medewerkers kwaliteiten beschikken voor leiderschap of ze hier überhaupt gelukkig van worden. Past deze functie bij hun ontwerp?

De kunst is om bij jezelf na te gaan wat jouw unieke ontwerp is. Jezelf de vraag te stellen: “waar ben ik goed in en wat vind ik leuk om te doen? Wat is mijn unieke bijdrage?” Voor het vinden van antwoorden zal je te raden moeten gaan bij jouw innerlijke kennis en wijsheid. Maar hoe weet je nou waar die zit of hoe die klinkt? Vaak heeft jouw ratio of verstand bij dit soort vragen het hoogste woord. Dan krijg je antwoorden die gericht zijn op geld verdienen of op wat je vroeger van thuis hebt meegekregen of vaak hebt gehoord: “Je moet wel gaan studeren of kiezen voor een beroep waar toekomst inzit en waarmee je voldoende geld kan verdienen”. Of je moet de lijn van de familie volgen en in de voetsporen treden van vader of opa die geneeskunde heeft gestudeerd en dus jij ook. Jouw conditionering.

Je ratio denkt ook vooral heel praktisch, want je hebt wellicht een gezin en een hypotheek. En er moet brood op de plank komen. Toch daag ik je uit om eens een keer niet naar die stemmen te luisteren. Maar op zoek te gaan naar de stem van jouw innerlijk weten. Ga hiervoor bijvoorbeeld terug naar jouw kindertijd. Wat deed je toen graag? Waar was je goed in? Wanneer was je alle gevoel van tijd kwijt, wat deed je dan? En in welke omgeving? De antwoorden die als eerste opkomen, schrijf je direct op zonder censuur. En blijf schrijven zonder (goed) nadenken. Schrijf 10 minuten lang alles op wat er in je opkomt. Komt er even niets op, blijf schrijven al is het alleen blablabla.. Ik ben benieuwd wat er in je opkomt. Ik hoop mooie, nieuwe inzichten. Hoe vaker je dit doet, hoe dichter je bij jouw kern komt. En wellicht kom je erachter dat je niet bij de timmerman hoort, maar in de gereedschapskist van de schilder. Op zoek naar een andere werkgever of sector, zeg ik.

In het ontwerp van medewerkers ligt de sleutel tot duurzame inzetbaarheid. Want als iedereen werkt volgens zijn eigen ontwerp is hij duurzaam inzetbaar. Periodiek onderhoud blijft nodig. Dat is een ander verhaal. Volgende keer hier meer over.