7 tips voor het creëren van een geweldige werkplek

  1. Hoe krijg je gezonde, gelukkige en productieve medewerkers in jouw organisatie? 7 tips:
  2. 7 ways to create a great workplace
    1. Flexibiliteit: creëer meer flexibiliteit bijvoorbeeld in werkuren zodat de werk-privé balans beter behouden kan worden. Hoe meer regelmogelijkheden medewerkers hebben, des te minder stress ze ervaren.
  3. 2. Communicatie: houd regelmatig werkoverleg, communiceer open met medewerkers, voorzie ze van voldoende informatie over het reilen en zeilen van de organisatie. Zo hebben medewerkers eerder het gevoel onderdeel te zijn van een team.
  4. 3. Waardering: laat medewerkers op verschillende manier merken dat ze gewaardeerd worden. Geld is hierin lang niet altijd het middel.
  5. 4. Persoonlijke ontwikkeling: creëer kansen voor medewerkers om zich persoonlijk te ontwikkelen. Training-on-the-job is vaak een effectieve training en het leukst.
  6. 5. Vertrouwen: hoe creëer je vertrouwen? Onder andere door voorspelbaarheid in de organisatie te brengen, maar ook met behulp van open communicatie.
  7. 6. Feedback (geven en ontvangen): een van de moeilijkste dingen, maar oh zo belangrijk. De wijze waarop maakt het verschil. Oefenen, oefenen, oefenen, dus gewoon doen!!
  8. 7. Een duidelijk doel: geef aan medewerkers duidelijk aan hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van de organisatie.

Bijgevoegde infographic geeft in één overzicht alles weer.

Eenvoudig? Niet echt… Maar wel mogelijk! Hoe? Vraag het ons gerust.